Βιογραφικό Σημείωμα

 

Γιώργος Ιατρού

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

 

Γεννήθηκα  στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στην Καστοριά.

Αποφοίτησα από τον τομέα Ψυχολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές αποκτώντας  μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη "Ψυχική Υγεία" από το  τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Λάρισας και κατέχω  Higher National Diploma in Counselling and Psychology. Έχω εκπαιδευθεί στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στη Συστημική Προσέγγιση και Οικογενειακή Θεραπεία. Είμαι Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας.

Υπηρέτησα τη θητεία μου στον Ελληνικό Στρατό με την ειδικότητα του Ψυχολόγου σε Στρατιωτική Ψυχιατρική Κλινική καθώς επίσης και σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε στρατιώτες και στελέχη του Ελληνικού Στρατού.

Έχω εργαστεί ως υπεύθυνος δομής στο Κέντρο αποκατάστασης, κοινωνικής στήριξης και δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία "Ο Σωτήρ". 

Έχω συνεργαστεί με την Ελληνική Εταρεία Νόσου Alzheimer και συγγενών Διαταραχών Θεσσαλονίκης  ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας καθώς επίσης και ως Ειδικός Εκπαιδευτής-Θεραπευτής ατόμων με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού σε Κέντρο Ημέρας ατόμων με αυτισμό. Διδάσκω στο τμήμα Ψυχολογίας Κέντρου Μεταλυκειακής εκπαίδευσης ενώ συνεργάζομαι με Κέντρα Διά Βίου Μάθησης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Είμαι εξωτερικός συνεργάτης του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου  διδάσκω στο τμήμα Νοσηλευτικής το μάθημα "ψυχολογία της υγείας", ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2014 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζομαι με επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ευεξίας (λoγοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, ψυχίατρο, εναλλακτικούς  θεραπευτές). 

Αντικείμενα εργασίας μου αποτελούν η Συμβουλευτική παιδιών, ενηλίκων και οικογένειας, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η ειδική αγωγή. Παράλληλα εκπαιδεύω γονείς και επαγγελματίες με τη μέθοδο αποτελεσματικού γονέα Thomas Gordon.

Συνεργάζομαι αρθρογραφώντας σε θέματα ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής με διαδικτυακή εφημερίδα καθώς και με τον τοπικό τύπο.

Είμαι εκπαιδευμένος στις μεθόδους TEACCH και Social Stories που αφορούν την εκπαίδευση ατόμων με αυτισμό, σε διαγνωστικά εργαλεία προσωπικότητας (16PF, CAB tests) για επαγγελματικό προσανατολισμό και στη μέθοδο της Μη βίαιης Επικοινωνίας.

Έχω εκπαιδευθεί στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP), μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο για τη βελτίωση της επικοινωνίας των ανθρώπων αλλά και την διαχείριση συναισθημάτων τους, την οποία και χρησιμοποιώ συμπληρωματικά στη θεραπευτική διαδικασία.

Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στον χώρο της ψυχολογίας και ειδικής αγωγής ενώ συμμετέχω με εργασίες και αναρτήσεις σε συνέδρια και ημερίδες.